Prins Richard de Eerste

Richard Zethof nieuwe Prins Carnaval Kudelstaart

Zaterdag 9 november werd tijdens het KAK-feest (Kudelstaarts Avondje Knallen) bekend gemaakt dat Richard Zethof de nieuwe Prins Carnaval gaat worden voor de komende twee jaar. Prins Richard de Eerste zwaait dan de scepter over Poelgilderdam en wordt bijgestaan door de Raad van Elf.

De oude Prins, Marco van de Berg, is nu ook toegetreden tot deze raad en zal dus nog actief blijven tijdens het Kudelstaartse carnaval. En ook daarbuiten, want Carnavalsvereniging de Pretpeurders organiseert onder andere alle Sinterklaasactiviteiten, het Beachvolleybaltoernooi en meer in het dorp.

Ook werd het thema voor 2020 onthuld nadat er diverse hints op Facebook waren verschenen de afgelopen dagen. Alle creatievelingen kunnen aan de slag met hun karren en creaties in het thema ‘een magisch Carnaval’.

Nieuwe jeugdprins en –prinses
Ander hoogtepuntje van de feestavond in het Dorpshuis Kudelstaart was de bekendmaking van de nieuwe jeugdprins en –prinses. Stein en Maud zijn het geworden en volgen hun voorgangers Aik en Floor op. De groep achters zitten op de Antoniusschool en gaan de nieuwe prins en zijn gevolg bijstaan in februari.

De feestvierders moeten echter nog wel meer dan honderd dagen wachten met het vieren van het jaarlijkse Carnaval, want dat is vanaf vrijdag 21 februari 2020. De Raad van Elf, de nieuwe Prins en de jeugdprins- en prinses gaan het dan lekker druk krijgen. Maar ze kunnen niet wachten totdat het zover is.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×