LNF | Laurens Niezen

Fout piloot leidt tot crisissituatie Schiphol

Op Schiphol is woensdagavond 6 november groot alarm geslagen na berichten over een mogelijke kaping aan boord van een een Airbus A330 UX1094 van Air Europa. De marechaussee sprak van een verdachte situatie en is massaal uitgerukt.

VTF | Vivian Tusveld

De Dienst Speciale Interventies van de politie, ambulances, brandweervoertuigen en een traumateam verzamelden zich op Schiphol.

Volgens de Spaanse luchtvaartmaatschappij was er echter sprake van een vals alarm. Er zijn codes waarmee piloten protocollen voor kapingen in werking kunnen zetten. De piloot had even na 19.00 uur per ongeluk deze GRIP-3 geactiveerd. Het betrof een vlucht die vanaf Schiphol naar Madrid zou vertrekken. Rond 20.30 uur konden alle passagiers en bemanningsleden uit het toestel worden gehaald en normaliseerde de situatie op de nationale luchthaven.
Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×